Zoneterapi kolik
Det vurderes at mere end hvert 10. barn får kolik. Thomas Brazelton, der er en af de børnelæger som har beskæftiget sig mest med kolik var med til at komme med følgende definition af kolik: “Kolik defineres som anfald af irritabilitet, gråd eller uro over 3 timer pr. dag, i mere end 3 dage pr. uge hos et i øvrigt raskt barn.” . Ud over den medcinske definition er det også min erfaring af kolikbørn ofte har meget luft i tarmene, rumlen i maven og anspændthed i kroppen. Barnet trækker ofte benene op under sig når det græder og har svært ved at komme af med afføring eller har lidt afføring i alle bleerne.
Det er ikke til at sige hvad kolik opstår fra, der er forskellige hypoteser som f.eks allergi overfor komælk, allergi overfor andre fødevarer, umodenhed af tarmen eller barnets temperament, men der ingen som har kunnet komme med en entydig forklaring på kolik. Selve ‘kolik-anfaldene’ kommer tit på samme tidspunker hver dag og ofte mere end en gang per dag.
Min erfaring med zoneterapi kolik behandlingen
I kraft af min baggrund som sundhedsplejerske og zoneterapeut har jeg hjulpet rigtig mange børn (og forældre) med behandling for kolik. Jeg ligger meget vægt på at forstå barnets generelle trivsel, adfærd og reaktionsmønster, så jeg herudfra kan give forældrene specifikke råd og vejledning om ting som kost- og søvnmønstre.
Jeg har rigtig gode erfaringer med at behandle babyer med zoneterapi. Ni ud af ti babyer har jeg kunne hjælpe til at få det bedre. Nogle forældre føler de har fået et helt nyt barn. Tre til fem behandlinger plejer at være nok !
Selve zoneterapi kolik behandlingen foregår ved tryk på barnets fødder. Barnet ligger trygt i sin mors eller fars arme, mens jeg udfører zoneterapi behandlingen. Med zoneterapi kan jeg på barnets fødder mærke og behandle barnets ubalancer i kroppen.