Zoneterapi til børn

Zoneterapi til børn

Zoneterapi egner sig godt til behandling af børn i alle aldre. Spædbørn kan behandles blidt, og zoneterapi kan ofte afhjælpe uro, problemer med fordøjelsen, kolik og spændinger i kroppen. Småbørn og skolebørn kan have problemer med mellemørerne, fordøjelsen, vandladnings gener og immunforsvaret. Symptomer som astma, kronisk bronkitis og allergi kan bedres og evt være et supplement til lægens behandling. Endvidere hjælper zoneterapi også ofte urolige børn til at finde ro og kan være med til at støtte børnene på deres vej gennem udviklingsfaserne, ikke mindst gennem puberteten.

Det er vigtigt, at barnet føler sig tryg og at en forældre derfor er med, når de får behandling. Spædbørn er oftes i en forældres arme, og med små børn ligger forælderen med barnet på briksen eller sidder med dem på skødet. Jeg gør meget ud af at det skal være en hyggelig stund og en god oplevelse for barnet at få behandling hos mig. Forælderen læser måske en historie for barnet og underholder barnet, med bøger og legetøj jeg har i klinikken. Jeg spiller ofte noget afslappende musik, og barnet får måske en lille medbragt snack. Et spædbarn kan evt. beroliges ved at blive ammet, få flaske, sut, blive svøbt eller blive vugget lidt under behandling. Zoneterapien må ikke gøre ondt på barnet. Men reflekszoner kan være ømme, når jeg behandler, og jeg respekterer hvis barnet trækker foden til sig.

Da jeg også er uddannet sundhedsplejerske kan jeg tilbyde rådgivning indenfor eksempelvis amning, aflæsning af barnets signaler, søvn, stimulering, udvikling, natlig vandladning og søskendereaktioner m.m. Jeg tilbyder i særlige situationer at tage på hjemmebesøg ( koster ekstra ), når den nybagte mor har brug for det. Jeg kan evt. være et ekstra supplement til den kommunale sundhedsplejerske, hvis der er behov for ekstra støtte og omsorg. Dette for at give tilstrækkelige tryghed, ro og mere overskud i hjemmet.

Resultater af zoneterapi til børn

Ikke alle børn reagerer ens på zoneterapi. Nogle forældre oplever at de “får et helt nyt barn” dvs. symptomerne forsvinder helt, andre oplever en væsentlig reduktion af problemerne. Omkring 10% bliver ikke hjulpet i væsentligt omfang af zoneterapibehandlingen, en del af dem er jeg dog i stand til at rådgive m.h.t. andre behandlingsmuligheder. Desværre kan jeg ikke sige på forhånd, hvilke børn der vil blive hjulpet.