Skyggevejledning

Skygger er sider af dig selv, du ikke kan være med. Sider du dækker over, så andre ikke ser dem. En skygge er en egenskab og et karaktertræk du bevidst eller ubevidst gemmer væk.

En måde at finde sine skygger på, er ved at kigge på hvad du reagerer stærkt på ved andre mennesker. Nogen du bliver provokeret af, peger fingre af, bliver pinlig over, bagtaler, får mindreværdsfølelse af, bliver misundelig på m.m. Det kan også være nogen du beundrer, fascineres af og ser op til.

Når du reagerer stærkt overfor andre er det fordi du bliver mindet om en adfærd, som du har lært er uacceptable og derfor undertrykker hos dig selv. Det er en forsvarsmekanisme du har opbygget, for at beskytte dig selv.

Skygger har ofte grobund i dårlig samvittighed, skyld og skamfølelse. De opstår ofte i din barndom og opvækst, f.eks. ud fra kritik.

Med skyggevejledning bliver du bevidst om den måde du forholder dig til dig selv og andre på. Du lærer at forstå hvorfor du reagerer som du gør. Du får en forståelse for hvordan dine skygger er opstået og en dybere grundlæggende kontakt med hvem du er. Det giver dig et helt nyt fundament til at stå ved og accepterer dig selv. Denne indsigt giver dig retning til at handle og mod til at gå efter dine drømme.

Med skyggevejledning kan du :

  •  Ændre selvdestruktive mønstre og overbevisninger
  •  Vende din svaghed til en styrke
  •  Forandre din dynamik og relation til andre mennesker
  •  Få en ny tankegang, der ændrer dine følelser
  •  Få større selvtillid og mod til at stå ved dig selv
  •  Få mod til at handle og gå efter dine drømme
  •  Blive gladere, friere og mere fredfyldt

Skyggevejledning er en psykologisk samtale. Øvelsesark kan indgå. Skyggevejledningen er en del af en helhedsbehandling, hvor ofte også tankefeltterapi indgår, hvis skygger og måske destruktive mønstre, traumer og chok stikker dybt. Endvidere suppleres med zoneterapi. Helhedsbehandlingen tilrettelægges selvfølgelig individuelt og ud fra dine behov, og er ofte et forløb over 5-7 gange.