Hvad er zoneterapi

Zoneterapi zoner

Zoneterapien stammer oprindeligt og blev udviklet fra Østen, ud fra læren om kinesisk medicin. I nyere tid blev behandlingsmetoden genopdaget af en amerikansk Øre, Næse Hals læge Dr. William Fitzgerald, tilbage I starten af 1900-tallet.

Zoneterapi bygger på et helhedssyn af mennesket. Krop og sind spiller ind i det enkelte menneskes sundheds- og sygdomstilstand. Hvis man ikke har det godt, kommer der ubalance i kroppen. Dette kan også forklares ud fra læren om kroppens energibaner, Meridianlære. Ved ubalance i vores energibaner, kan der eksempelvis opstå sygdom, smerter, træthed, stress og utilpashed.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele kroppen som kan behandles via zoneterapi. Hver del af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er en ømhed i en reflekszone, hænger det sammen med at en del af kroppen ikke fungerer optimalt.

Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapi nedsætte spændinger, stimulere blodomløbet, påvirke muskler og organer, samtidig med, at der sker en stimulering af energistrømmene i kroppen. Dette styrker og fremmer genopretningen af kroppens balance. I behandlingen påvirkes de dele af kroppen, der ikke fungerer optimalt, og kroppen kan igen komme i balance. Hele kroppens energisystem rebalanceres og energien kan strømme frit.

Læs mere om selve behandlingen her